Kirjoitin koko matkani ajan päiväkirjanomaisesti asioita, fiiliksiä ja elämyksiä ylös. Kerron teille kuvin ja sanoin jotain kokemastani ihanasta matkasta, todennäköisesti aika pienissä osissa. Karibu Tanzania!

 

Näin kauniin auringonnousun kuvasin jossakin lennolla kohti Afrikkaa. Aloitan päiväkirjani kuvaamalla lähtöpäivää, tässä on pieni katkelma siitä: '

Istun Nairobissa hiostavan kuumassa koneessa. Kohta lähdetään kohti Tansaniaa, Dar es Salaamia. Aamulla olin laittanut kellon herättämään 2.40 kun taksi tulisi 4.40 hakemaan kentälle. Oli vielä paljon tekemistä ja pakkaamista minkä olin jättänyt aamuun. Tuli hiukan kiire ja kaikki aiotut hommat jäi tekemättä ja osa pakkaamatta mukaan, heräsin 4.20. Parissakymmenessä minuutissakin kyllä ehtii kaikkein välttämättömimmän, onneksi veimme jo matkalaukun edellisenä iltana lähtöselvityksen kautta menemään.

Molemmat lennot, niin Helsinki-Amsterdam kuin  Amsterdam- Nairobi meni erittäin hyvin. Osan ajasta torkuin ja pitkällä lennolla vieressäni istui Amerikassa asuva kenialainen perhe, äiti ja kaksi pientä tyttöä. Juttelimme matkan aikana, perheen isä ja nuorin tyttö istuivat toisella puolella konetta.  Laskussa toinen lapsista, viisivuotias tyttö oksensi syliini mutta siitä selvisin onneksi pesulla.  Pienellä oli vaikeampaa. Amsterdamin kenttä on aivan valtava. Olin tilannut jo etukäteen kuljetuksen sinne ja pääsin huristelemaan sähköautolla pitkin käytäviä, joku muukin, Kapkaupunkiin matkaava oli kyydissä. Ilmainen palvelu kentällä ja tuota käytän kyllä jatkossakin, säästää jalkoja ja hermoja kun ei tarvitse itse kävellä monta kilometriä kiireessä ja etsiä missä se oikea terminaali olikaan.

And now we go!'