Aikaisemmin koolattiin Tarjuskan luona ja siitä innostuneena kävin ostamassa elintarvikeväriä ja värjäsin kotona lisää lankaa. Vasemmalla oleva punaoranssi on koolAidilla värjätty ja muut elintarvikeväreillä. Vihreä ja tummansininen olivat harmaata seiskaveikkaa, vaalenpi sininen valkoista seiskaveikkaa.

1072395.jpg

Takana olevat oranssit oli kirkkaan punaista, viime vuosituhannella ostettua Novitan Angorette-lankaa josta heitin yhden kerän sellaisenaan vihreän värjäyksestä jääneeseen veteen, ja lisäsin veteen sinistä. Lanka muuttui hyvän oranssiksi ja värjäsin loputkin langat koska kirkkaan punaiselle ei olisi ollut sellaisenaan käyttöä. Taidan neuloa noista oransseista itselleni huivin.

1072398.jpg

Värjäsin myös kauan sitten Tartosta ostamaani villalankaa johon oli vaikea saada väriä pysymään. Sain kuitenkin aika hauskat murretut oranssin ja vihreän aikaiseksi. Vyyhdit ovat isoja enkä ole vielä ehtinyt kerimään lankoja.

Elintervikeväreillä on helppo värjätä ja niistä voi myös hyvin sekotella haluamiaan sävyjä. Seiskaveikat imivät kaiken värin mitä vedessä oli eikä niistä tippunut kuivuessa muuta kuin puhdasta, väritöntä vettä. Virosta ostetut villat sen sijaan tiputtivat väriä kuivuessaan eivätkä imeneet kaikkea vaikka laitoin niihin suhteessa paljon enemmän väriä kuin muihin lankoihin. Ehkä nuo alimmat langat imisivät toisen kerran värjätessä paremmin väriä mutta taidan jättää ne toistaiseksi tuollaisiksi.