Olen käynyt joka vuosi ennen joulua vuosia Vanhan Ylioppilastalon joulumyyjäisissä. Aina sieltä löytyy jotain mielenkiintoista ostettavaa ja näkee vähän uusia tuulia taiteilijoiden ja käsityöläisten kuvioista. Kävin jo lauantaina kiertämässä alakerran ja ostin jotain joululahjoja ja syötävää mutta silloin ei ollut aikaa kiertää kuin hetki. Tänään tutkin paikan tarkemmin ja mukaan tarttui mm lankaa ja keramiikkaa.

1142357.jpg

Alakerrasta ostin Anne Vaskon ihanan värikylläisiä lankoja. Katso mikä värien hehku! Tekisi mieli heti alkaa tekemään jotain uutta noista mutta teen kuitenkin vanhat neuleet ensin loppuun ja sitten annan itselleni luvan aloittaa uudemmista, naistenmessuilta ja vanhalta hankituista langoista. 

1142359.jpg

Yläkerrasta löysin Riihivillan kauniita käsinvärjättyjä villalankoja ja ostin pieniä sinisen sävyisiä vyyhtejä. Riihivilla värjää käsin kasveilla ja sienillä ja kaikki värit ovat kauniita ja sopusoinnussa keskenään. Näitä täytyy jossakin vaiheessa hankkia lisää. Ihan kaikki lupaamiani lapasia en ehdi tehdä ennen joulua ja niin ostin yhdet lasten lapaset kolmevuotiaalle kummipojalleni. 1142360.jpg

Ja viimeisenä, vaikka ei suinkaan vähäisempänä, törmäsin Anne Hirvikorven keramiikkaan. Hän on huittislainen taiteilija joka tekee mm ihania keramiikkatöitä, astioita, patsaita, jouluksi tonttuja ja enkeleitä ja paljon muuta. Ihastuin hänen rakuenkeleihinsä ja ostin yhden enkelin kotiini. Kaunis, eleetön ja puhutteleva enkeli, rakutyönä arvokas jo sinänsä.

1142358.jpg

Vanhan Joulumyyjäiset ovat aivan jouluun saakka, 23. joulukuuta on viimeinen myyntipäivä. Myyjät ovat paikalla arkisin klo 21. saakka ja viikonloppuisin paikka suljetaan klo 18.oo. Tervemenoa ostoksille.