Keväällä viimeinen pitkä kurssi opiskeluissa oli ympäristö-, tilataide ja performanssikurssi. Teimme kurssilla opitusta ryhmässä tai pareittan työn, joillakin oli aiheena 'Koteja merinäköalalla' ja he rakensivat meren rantaan hiekasta talon pohjakaavoja. Teos kertoi ilmastonmuutoksesta ja kuinka se vaikuttaa merenranta-asutukseen kaikkialla maailmassa. Teoksella viitattiin myös ko rannalla olleisiin tulviin  vuosi sitten kesällä.

Yksi aihe oli 'Kauneus ja rumuus', siinä tekijät keräsivät rannalle (toinen ranta) jätettyjä roskia kallion laelle, kaikille näkyvään pleksikuutioon. Teoksen sanoma oli herättää keskustelua roskattoman ympäristön puolesta. Kantava ajatus oli, että teoksen läpikuultava, esteettinen ulkomuoto ja sen sisältö toimivat kontrastina keskenään.

Parini kanssa valitsimme aiheeksi pitkän pohdinnan jälkeen 'Rikki mennyt ihminen'.  Teos oli kaupungintalon edustalla kahdella puistonpenkillä aika kaukana toisistaan. Työstimme Paverpol-menetelmällä onttoja ihmishahmoja, veistoksia. Kaupungintalo synbolisoi meitä kaikkia kaupungin asukkaita, siellä työskentelevät virkamiehet ja talon ohi kiiruhtavat lukuisat kaupunkilaiset ja turistit. Patsaiden vieressä oli kassit joissa kummassakin oli sydämen puolikas. Halusimme sen kuvaavan myös avioeroja ja ihmisten yksinäisyyttä, pahaa oloa.

734302.jpg

734305.jpg

Sinä päivänä kun patsaat olivat esillä, satoi melkein koko päivän. Onneksi saimme siirtää penkit kauempaa kadun varrelta Kaupungintalon katoksen alle emmekä kastuneet kovin pahasti. Monet turistit istuivat lepäämässä tori-tai kaupunkikierroksensa aikana töiden viereen ja kuvasivat niitä ahkerasti.

734312.jpg

Kuulimme kaikenlaisia kommentteja, joku kaupungintaloon menijä ihmetteli, menikö kaupungilla noin huonosti, että kaupunginjohtaja on tuohon lysähtänyt jne. Kaikkein kiinnostuneimpia olivat turistit joita päivän mittaan kulki ohi jatkuvasti, suomalaisethan kulkevat usein ohi pikavauhtia, toki poikkeuksiakin oli.

734317.jpg

Samasta materiaalista tein myös vauvan joka ensin piti tulla työhön mukaan äitinsä, toisen naisen syliin. No, naiselle kävi köpelösti, se lysähti jossakin vaiheessa niin pahasti kasaan, että jätimme sen suosiolla pois lopullisesta työstä.

734325.jpg

Kokeilin vielä tehdä kirpparilta hankitusta hatusta kukkaruukun. Kukan vieressä oleva työ on

734330.jpg

rakupatsas 'Näinkin saattaa käydä'.