Eilen olimme lainatytön, ottopojan ja ottopojan kaverin kanssa Lohjalla, Vivamossa mukana Seuraa minua-vaellusnäytelmässä ja Nooan arkissa. Ruokailun ja munkkikahvien jälkeen päivän kruunasi Veljeni Joosef-musikaali.

1687412.jpg

Kuva Seppo Paldanius

Raamattukylä-hanke on vuosia muhinut muutamien työntekijöiden mielissä ja nyt valmiina on jo Luomisen puutarha omenatarhassa, Nooan arkki lammasaitauksessa ja Hiljaisuuden niemessä on 11metriä korkea Ystävyyden maja jonne lapset saavat kiivetä. Näyttelijät liikkuvat pitkin kaunista luontoa ja ihmiset kulkevat mukana  seuraten kohtauksia ja osittain osallistuen näytelmän kulkuun. Raamatun kertomukset, niin uudesta kuin vanhasta testamentista tulevat näytelmien, musiikin ja tanssin kautta tutuksi, raamatun henkilöistä tulee inhimillisempiä.

Näytelmiä on ollut tekemässä ja esittämässä noin sadan vapaaehtoisen joukko, ikähaitari vauvasta vaariin. Näyttelijät hyppäävät roolista toiseen sujuvasti, Nooan arkin karhusta tuleekin seuraavaan näytökseen joku Joosefin pojista jne. Koko päivän ajan vierailijoita opastaa tyylin mukaan pukeutuneet oppaat. Näytelmissä on mukana niin oikea aasi kuin lampaitakin, toki enemmän ihmisiä kuin eläimiä.

Esitysten käsikirjoitukset ja laulujen sanat ovat Anna-Mari Kaskisen käsialaa ja näytelmät on maineikkaasti ohjannut Arto Myllärinen. Laulujen sävellykset on Tommi Kaleniuksen ja sovitukset ja musiikin johto Matteus Mykkäsen. Koreografit on Sari Pertun ja graafinen suunnittelu Anne Tschokkisen.

Päivä oli todella hieno. Jopa murkkuikäiset seuralaiseni tutun narinan jälkeen sanoivat kotimatkalla päivän olleen ihan kivan, vaikka heidän mukaan lähtemiseen pitikin käyttää kaikki suostuttelutaitoni ja vähän lahjontaakin. Kun Nooan arkin esitys alkoi, alkoi sataa vettä, taivaskin taisi olla mukana esityksessä koska sade loppui kun näytelmäkin loppui.

Suosittelen näytelmiä, tai tuota vierailupäivää jokaiselle. Meitä vierailijoita oli eilen aika paljon, pitkälti yli 1oo ihmistä, perheitä lapsineen, nuoria ja vanhuksia, kaikenikäistä väkeä. Kaikki tuntuivat olleen tyytyväisiä kokemaansa, jokaiselle oli jotakin. Aikaisemmin olin kuullut joidenkin tuttujen ja ystävien kehuvan tuota tapahtumaa mutta en ollut kovin innostunut. Nyt, kerran käytyäni, menen varmasti vielä uudestaan. Seuraavaksi menen seuraamaan joulunäytelmää ja sitten pääsiäisdraamaa tai vaikka vielä kerran kesällä uudestaan kokemaan saman nautinnon kuin eilen.