200. Valokuvatorstai

 

kuva ja sen kuvausprosessi

Haasteessa aihe on vapaa. Ainoa rajoitus on, että kuva on otettu nimenomaan tätä haastetta varten. Ottakaa kuva ja kuvailkaa joko sanoin tai kuvin, mitä toimenpiteitä kuvan tuottaminen edellytti. Prosessia voi lähteä kuvailemaan vaikka jo ideasta alkaen. Tällä tavoin voimme saada hyviä ideoita toisten kuvausprosesseista, jakaa toisille ideoita ja osaamistamme, ehkä jopa kehittyä valokuvaajina.

 

Olin tammikuussa matkalla Egyptissä. Meidän ihana siivoojapoikamme Mohamed teki parhaansa että viihtyisimme ja oli laittanut päivittäin sängyille toinen toistaan ihanimpia taideteoksia pyyhkeistä. Kuvasin niitäkin ja tästä laitoin kukkien, bougainvillen terälehtiä kalenterin väliin kuivumaan. Kuvailin myös luonnossa bougainvillea, kuva toisesta blogistani, mutta kotona katselin kuivia, kauniita terälehtiä ja jo pitkään miettien että niitä pitäisi kuvata makrokuvina.

Tänään yritin kuvata ensin pientä terälehteä pihalla mutta tuuli liian kovaa. Loppujen lopuksi laitoin terälehden sinitarralla ikkunaan ja otin muutaman kuvan niin että taustalla näkyy vain taivasta.

 

 

Poistin ylimääräistä kuvan reunoilta ja klikkailin kuvaan vähän lisää valoa.  Terälehti on kaunis mutta tausta näyttää mielestäni ehkä vähän vaisulta. Toki se ei ole pääasia. Picasalla en kuitenkaan osannut saada taustaa enemmän esiin joten tämä olkoon lopullinen kuvani.