Olin tänään ja pari viikkoa sitten yhden sunnuntain rakukurssilla. Teimme aikaisemmin työt jotka opettaja oli raakapolttanut ja tänään lasitimme ja poltimme teokset ulkona kaasu-uunissa. Oli ihana, aurinkoinen päivä, paras mahdollinen työskentelysää.

964949.jpg

Tänään lasitin "kraklee-valkoisella" torsot mutta lasite ei ilmeisesti sopinut työssä olleen saven kanssa kovin hyvin yhteen ja lasite kupli ja jäi paakuiksi. Lasitteen olisi pitänyt olla vähän sen näköinen kuin alla olevassa maljakossa jonka olen tehnyt jo aikaisemmin mutta en ole tainnut laittaa koskaan sitä esille ainakaan blogiin. Maljakko on tehty nakurakulla, ylläolevan valkoisen olisi pitänyt halkeilla suunnilleen samoin kuin nakuraku.  Työt näyttää ihan erilaisilta kuin alunperin piti näyttää mutta, menettelee tuollaisinakin. Torsojen koko on noin 15x10cm.

964952.jpg

Nakuraku-maljakko missä on kuivuneita ruusuja, on kooltaan 28x14cm. Rakutyöt eivät kestä vettä vaan vuotavat. Ovat siis parhaimmillaan taide-esineinä tai koristeina, hyviä juuri kuivakukkien maljakoina.

964957.jpg

Ylläolevan kupin tein tänään ylimääräisenä työnä, ekana polttokokeiluna. Ihan sattumalta sopiva tuli ja pelkistys sai aikaan hyviä värisävyjä. Rakupoltto on aina siitä hauskaa, ettei koskaan voi olla lopputuloksesta aivan varma työtä tehdessään vaan tulos on aina yllätys. Astian koko on 15x9cm. Laitan joskus myöhemmin kuvasarjan tekemisestä, itse rakupoltosta, kun on enemmän aikaa.