Tänään oli taidenäyttelypäivä. Ensin kävimme Suomenlinnassa katsomassa Rantakasarmissa hienoa keramiikkaa, siellä oli Pot Viapori ry:n 35-vuotisnäyttely. Koska en voi näyttää teille niitä teoksia niin tässä vähän muuta kuvattua päivän mittaan. Saari Suomenlinnan edustalla, joku oli lähtenyt purjehtimaan hienolla tuulella.

 

941965.jpg

941963.jpg

Olen tainnut ihastua pahkoihin kun niitä etsin joka puolelta.

941979.jpg

Mantereella kävimme vielä neljässä näyttelyssä. Näimme Hanna Holman monotypiaa, Toni Cragg'in pronssiveistoksia ja Tommi Toijan hauskoja isopäisiä hahmoja niin vanerille sekatekniikalla maalattuina kuin hellyttäviä kivitavaraveistoksia samoista ukkeleista. Ennen sulkemista ehdimme vilkaista vielä Marjatta Tapiolan suurikokoisia tempera- ja öljyvärimaalauksia.

941995.jpg

Hetken leikimme turistia Esplanaadilla ja itseasiassa on joskus hyvä katsoa kotikaupunkia turistin silmin, näkee vähän eritavalla kaiken. Harmi, että onkin juuttunut niin jokapäiväiseen elämäänsä, että kulkee tavalliset reittinsä paljon ympärilleen katsomatta. Helsinki on kaunis merellinen kaupunki ja täällä on paljonkin näkemistä kun vain tulisi vähän liikuttua muulloinkin kuin kesällä näissä tutuissa paikoissa ympärilleen katsellen. Vielä vähän makroilua Espalta.

941967.jpg

941968.jpg

941970.jpg