Täällä kyselin onko kukaan "marmoroinut" kruunukynttilöitä ja muutama halusi oppia niitä värjäämään. Värittelin aamulla joitakin kynttilöitä ja kuvasin tapahtumaa, tästä pitäisi selvitä miten sen teen.

2126510.jpg

Yarvitset tavallisia kruunukynttilöitä ja öljypastelli-värejä. Kruunukynttilät toimivat parhaiten, toki olen joskus muitakin yrittänyt värjätä huonolla menestyksellä.  Jos kotoasi löytyy vanhan ajan Sakurat niin ne ovat parhaat liidut tähän tekemiseen.

2126514.jpg

Väritä kynttilä haluamillasi väreillä, kannattaa peittää kynttilä väreillä melkein kokonaan koska sulattaessa valkoinen tulee taas esiin. Pelkät raidat vierivieressä näyttävät valmiissa kynttilässä hienolta sulatuksen jälkeen.

2126516.jpg

Kynttiläni väritettynä, tämän voi tehdä myös yksiväriseksi tai käyttää vain yhden värin eri sävyjä, tulee niinkin kaunista jälkeä.

2126517.jpg

Sulata väriä ja kynttilän pintaa niin, että se alkaa hiukan liikkua. Sen jälkeen pyöritä nopeasti koko kynttilän väripinta liekin yläpuolella niin että väri liikkuu ja pintaa muodostuu erilaisia kuvioita. Ole tarkkana, pinta sulaa helposti liikaa. Ole varovainen ja nopea. Jos pinta sulaa niin että näkyviin tulee liikaa valkoista, voit lisätä väriä ja yrittää uudestaan.

2126512.jpg

Valmis kynttilä. Laitathan tänne viestiä jos teet näitä niin pääsen katsomaan kauniita kynttilöitäsi.