Viime perjantaina olin Tarjuskalla ja koolasimme Marsun hyvien neuvojen opastuksella. Lankaa oli mukana aika paljon mutta ehdin värjätä vain yhden vyyhdin väreiksi saakka. Kun opin systeemin niin pitää käydä ostamassa apteekista värejä ja värjätä loput langat kotona. Kaikki lankani sain kuitenkin kerittyä vyyhdiksi niin on helpompi aloittaa värjääminen, kuvassa menossa harmaa seiskaveikka.

1054726.jpg

Värjäsin valkoista seiskaveikkaa ja valitsin Marsun varastoista kirsikanpunaista ja oranssia Kool Aidia. Värit tulivat aika tummia kuten halusinkin. Alakuvassa lanka on jo kuivaa, värit näyttävät ehkä vähän liian vahvoilta oikeaan väriin verrattuna.  

1054731.jpg

 

Tänään  neuloin pikaisesti Vaaka-tilkun uudesta, värjätystä langasta. Tykkään kun väri vaihtuu aika usein ja siinä on sekä tummaa että vaaleaa.

1054729.jpg

Värjäys osoittautui niin hauskaksi puuhaksi että tätä pitää ehdottomasti jatkaa kun eka vapaapäivä koittaa. Sinisen ja vihreän sävyt on tilauksessa, katsotaan mitä muita värejä vielä löydän. Kiitokset Tarjuskalla tilojen lainasta ja Marsulle hyvistä opeista lankavärjäyksen saralla.

Edit: Täältä löydät hyvän elintarvikeväreillä värjäämisen ohjeen.