Olen mukana Sukkasadon Heinäladossa mutta en ole tänne blogiini postannut sukkia yhtään.  Oli mennytkin aika monta vuotta(lue: vuosikymmentä) niin, etten ollut sukkia neulonut ollenkaan, nyt niitä on sitten tehty urakalla. Hauskaa puuhaa vaihteeksi, netistä olen löytänyt toinen toistaan hauskempia malleja.

1945342.jpg

Ekat sukat sukkasatoon, malli on Hepsin sukat  muuten, mutta pienensin mallikertaa seitsemällä silmukalla.  Sukkien koko noin 37.    Lanka on itsevärjäämääni seiskaveikkaa, sukat tein nelosen puikoilla. Malli on helppo, nopea ja kivannäköinenkin, mukava tehdä.  Nämä menevät ystävälle.

1945339.jpg

Läheiselle tein Nallen syksy-langasta sukat kokoa 43, neuloin kolmosen puikoilla. Raidat ei mene ihan kohdalleen mutta tuskin sillä on hänelle mitään merkitystä. Pienet junasukat on Angorinan värjäämästä Pirtin Kehräämön langasta, Catariina voi kertoa tarkemmin kun en itse muista enää mitä tuo lanka olikaan. Vauvan sukat menevät hyväntekeväisyyteen. Junasukan malli on hyvä, pysyy hienosti vauvan jaloissa. Sukkiin liittyvä tarina ja ohje on täällä.

1945330.jpg

Tänään auringonpaisteessa kuvasin pihalla vielä kukkivia kukkia sukkien kanssa. Seiskaveikkaa, raidat itsevärjäämääni. Muuten perussukat miehelle mutta  resorissa otin oikean silmukan alakautta joten tuli vähän vaihtelua. Nämä menee Venäjälle vankilaan Kansan Raamattuseuran kautta.

1945336.jpg

Junasukat menee suvun uudelle prinsessalle. Hänelle kudoin myös nutun joka on viimeistelyä vaille valmis. Postaan kun saan siihen nauhat ommeltua, tein nutun vanhan 1950 vuoden mallin mukaan. Lanka on Angorinan villa-alpakkaa.

1945333.jpg

Tein uudestaan Novitan syksyn Martta-mallin vähän ohkasemmalla langalla ja pienemmillä puikoilla kun ensimmäiset.  Kuten näkyy, vähän isot tuli vieläkin minulle mutta on menossa lahjaksi isokenkenkäisemmälle joten ei ole niin väliä. Ensimmäiset tällä mallilla tekemäni otti ystäväni itselleen ja hänelle ne olivatkin sopivat.  Lanka on Nevada Sirene-villalankaa ja kudoin nämä kolmosen puikoilla.