Tänään päivä meni Wanhan Sataman Kädentaitomessuilla rattoisasti. Tapasin tuttuja ja tutustuin joihinkin uusiinkin tuotteiden tarjoajiin ja ostamista olisi ollut paljonkin. Yksi pieni valitettava asia esti tänään suuremmat ostokset mutta jotain pientä tarttui kuitenkin mukaan. Alussa jäimme katsomaan jo ulkona Raseporin seppien työnäytöstä.

1884641.jpg

1884652.jpg

Mielenkiintoista hommaa, tässä syntyy iso naula. Seppä oli sitä mieltä ettei noihin hommiin tarvitse voimaa vaan se on taitolaji. Niin varmaan onkin, mutta ei taitaisi onnistua pieneltä, hennolta naiselta kuitenkaan.

1884654.jpg

Hän kehräsi rukki surraten pellavaa. Jäätiin keskustelemaan ja kun kerroin olevani kiinnostunut joskus oppimaan kehräystä hän antoi minulle mukaan mytyn pellavaa, että voin kokeilla miltä kehräys tuntuu ja sujuuko se ollenkaan. Toimiva perintörukki on  äidilläni, pitää kokeilla kun sinne seuraavan kerran menen. Takana on kehrääjän tekemiä kauniita liinoja.  Valitettavasti en muista rouvan nimeä.

1884660.jpg

Mukaan lähti Wettenhoffin Sivilla- silkkivillalankaa ja sen alta pilkottava haarukkapitsilaite. Miksi sitä muuten sanotaan? Lankojen mukana sain ohjeen hauskaan keeppiin ja yritän saada sen jossakin vaiheessa tehdyksi. Värit ei näy ihan oikein, vaaleampi on ruosteenpunainen ja toinen tummanruskeaa. 

1884659.jpg

Minusta tuli viime maanantaina taas kerran isotäti - pikkuiselle nupulle haluan tehdä mekon ja sitä varten ostin chileläistä hyvin pehmeää alpakkalankaa, Atacama nimeltään. Väri on hehkeän vaaleanpunaista jossa on mukana hiukan sinistä ja ruskeaa.

Messuilla ei ollut tungosta, enemmänkin ihmisiä olisi mahtunut katselemaan ja kulkemaan. Menkää ihmeessä huomenna vielä katsomaan jos yhtään kiinnostaa, messut on auki 10-17.