Olimme eilen Marsulla koolaamassa. Helsingistä ajoi paikalle neljä innokasta ja ehtoisan emännän lisäksi oli Porvoosta saapunut pari käsitöihin perehtynyttä taitajaa.

 1791836.jpg

Aloitin homman tästä ja pian jo pääsin värjäyksen makuun ulkona pienessä tihkusateessa, onneksi katoksen alla. Onneksi päivän mittaan sääkin parani ja tuloksia syntyi.

1791481.jpg

Näistä väreistä olen neulonut lapsille aikaisemminkin niin piti värjätä vähän lisää lankaa.

1791837.jpg

Marsun työnäyte oikeasti liukuvärjätystä langasta, pientä tipottamista ruiskulla. Langan vyyhteämisessä oli ollut kova työ.  Kauniin tuloksen tästä näet alla.

1791263.jpg1791276.jpg

Nelivärivärjäystä.

1791264.jpg

Suurin osa värjätyistä langoista jo kuivumassa. Huomasin taas kerran, että harmaa lanka värjäytyy Kool Aideilla mielestäni kauniimmin kuin valkoinen vaikka käyttämäni Seiskaveikka olikin luonnonvalkoista.

1791859.jpg

Käteni olivat tosi kauniin väriset homman jälkeen, nyt jo kuitenkin vähän normaalimmat. Arvaatko miksi käytän maalatessa hanskoja?

1791274.jpg

Kotona kuivumassa olevat langat. Oranssinpunainen vasemmalla ja kirkas sinivihreä värjätty luonnonvalkoiseen Seiskaveikkaan ja tummemmat  harmaaseen. Eniten tykkään tummemmista väreistä.

Kiitos Marsulle maistuvasta kaalikeitosta ja "hääkakusta" sekä jokaiselle paikalla olleelle muista herkuista. Anitalle kiitos kyydistä ja kiitos kaikille hyvästä seurasta.  Marsulle suurkiitos kun otit sotkevat vieraat luoksesi!  Tavataan taas!

Edit:  Jos täällä käy katsomassa sellaisia jotka eivät ole koskaan koolanneet, niin kerron vähän lisää värjäyksestä. Kun väri on imeytynyt lankoihin, ei niitä suinkaan laiteta saman tien kuivumaan. Langat pistetään mikroon ja kuumennetaan muutaman minuutin ajan niin, että värit pysyvät kiinni. Sen jälkeen langat vielä nopeasti huuhdellaan ja laitetaan kuivumaan.
Koolaaminen on kivaa puuhaa eikä läheskään niin aikaavievää ja työlästä kun vaikka kasviväreillä värjääminen. Sitäkin tekee kyllä mieli kokeilla kun lopputulos kasviväreillä värjäämisessä on niin kaunis ja harmooninen.