Sain Ainolta tämän tunnustuksen ja siihen liittyy myös tarinaa aisteista. Kiitos Aino!

 

1. Laita tunnustus blogiisi.

2. Kirjaa sinne myös nämä säännöt.

3. Linkitä blogiin, josta sait tunnustuksen.

4. Listaa viisi aistia ja kerro mitä ne merkitsevät sinulle.

5. Haasta viisi muuta blogia jättämällä niihin kommentti.
 
 
Ensimmäisenä tulee mieleen näköaisti. Ilman sitä en tässä naputtelisi tai ainakin naputtelisin tekstiä vähän eritavalla. Voisin varmaan näön menettäneenä tehdä taidettakin mutta se ei enää olisi ihan sama asia. Minulla on yksi näkövammainen keramikkoystävä jonka taide on kyllä hyvin puhuttelevaa.
 
Kuuloaisti. Kuuntelen melkein aina musiikkia ellen soita itse, lauleskelen silloin kun en kuuntele ja myös silloin kun kuuntelen. Ajatelkaapa lintujen laulua kesäpäivänä, ihanaa kun voidaan se kuulla.
 
Tuntoaisti. Olisi aika kamalaa jos ei voisi tuntea läheisiään, tuntea lämpöä, tuntea kylmyyttä. Aika nopeasti keittiön mämmikourakin polttaisi kätensä tai itsensä kokonaan ilman tuntoa.
 
Makuaisti. Gourmetateria illallisella läheisen kanssa etkä maistaisi mitään. Ihanaa, että pystyy maistamaan sitä mitä laittaa suuhunsa. Suklaa, nami, ilman makuaistia ei kukaan taitaisi lihoa.
 
Hajuaisti. Tästä aistista on joskus enemmän haittaa kuin hyötyä mutta tärkeä aisti tämäkin. Viimeistään tämä aisti ilmoittaa jos savesi on hiukan liian kauan seisoneet ämpärissä - toki ne voi vielä käyttää homeisenakin mutta siinä hajussa on vaikea työskennellä.
 
Jokaisesta aistista olen tosi kiitollinen. Mietipäs mitä olisi elämä ilman näitä. Kaikkia aistejani käytin juuri äsken; söin valkosipulipatonkia, otin sen uunista kun näin sen olevan kypsää,se lämmitti, melkein poltti käsiäni, söin, maistoin ja tunsin sen hyvän tuoksun ja samalla kuuntelen koko ajan musiikkia.